Budakeszi
Evangélikus
Egyházközség

Erős vár a mi Istenünk!

Luther-Rózsa

Isten hozta a kedves Olvasót! A budakeszi evangélikus gyülekezet családias közösség. 2021 óta új templomunkban tartjuk alkalmainkat egyre bővülő létszámmal. Honlapunkkal szeretnénk kaput nyitni minden érdeklődőnek: azoknak is, akik csak "nézelődnek" a házunk táján, és azoknak is, akik az Istennel való közösség lehetőségét éppen itt találják meg.


Családi Istentisztelet Budakeszi Evangélikus Kulturális Estek
„Könyörgünk kontinensünkért, az itt élőkért. Egy nemzedéknyi idő után ismét véget ért a béke, tombol az értelmetlen a háború. Légy a szomszédos Ukrajna népével. Külön is imádkozunk az Ukrajnai Német Evangélikus Egyház és a Kárpátaljai Magyar Református Egyház közösségeiért és tagjaiért e nehéz időben. Add, hogy érezhessék jelenlétedet és őrző kegyelmedet! Őrizd a politikai és katonai döntéshozók felelős józanságát! Óvd meg őket attól, hogy saját céljaikat önző módon a béke és a közjó szolgálata elé helyezzék! Kérünk téged, Urunk, hallgass meg minket!"
(Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa)
Támogassuk az Orosz-Ukrán háború menekültjeit! Az ukrajnai menekültek segítésének lehetőségei

Kerti nap

Az elmúlt héten tapasztaltuk, hogy az ősz mostmár tényleg komolyan gondolja: borongós, ködös, nyirkos napokat éltünk, s egyre hidegebb lett az idő. A templomkert fái már szinte teljesen “lelombozódtak”, mi azonban bizakodva készültünk a szombat délelőtti nagytakarításra. Ajándék volt a mostanában rendkívülinek számító napsütés, és a nem kevésbé derűs csapat is - áldás volt benne. A gyors, lendületes munka után jól esett a finom gulyás, sütemény, a beszélgetés és a játék. Tavasszal folytatjuk! Addig pedig szeretettel várunk Mindenkit a templomi alkalmainkra.

Régebbi események...

Panti Filibus Musa, a Lutheránus Világszövetség elnöke meglátogatta templomunkat

1/15


Febr. 05. vasárnap 09:30 Istentisztelet, úrvacsora*
Febr. 06. hétfő 17:30 Meghitt Alkalmak
Febr. 08. szerda 19:00 Bibliaóra
Febr. 12. vasárnap 09:30 Családi istentisztelet
Febr. 12. vasárnap 18:00 Esti istentisztelet
Febr. 17. péntek 14:30 Idősek bibliaórája
Febr. 19. vasárnap 09:30 Istentisztelet, úrvacsora*
Febr. 20. hétfő 17:30 Meghitt Alkalmak
Febr. 22. szerda 19:00 Bibliaóra
Febr. 26. vasárnap 09:30 Istentisztelet, úrvacsora, felnőtt hittan*
Febr. 26. vasárnap 15:00 IFI

*Az istentisztelettel párhuzamosan a kicsik részére gyermek bibliakört tartunk.