luther rózsa

Budakeszi Evangélikus EgyházközségTemplomépítés

Egy éve, helyeztük el tervezett templomunk alapkövét. Azóta a telek tényleges használatba vételéhez szükséges hosszas adminisztratív folyamat zajlott. Ez év őszére érkeztünk el oda, hogy az építés lassan kivitelezési szakaszba léphetne. A költségek döntő hányadát a két évvel ezelőtt a Magyarországi Evangélikus Egyháznak templomunk felépítésére juttatott állami támogatás fedezi. Akkor ez a teljes megvalósításra elegendő lett volna, a tervekhez képest azonban jelentős építőanyag drágulás következett be.

Felügyelőnk, egyben a templom tervezője, Benczúr László mindent megtesz a költségek csökkentése érdekében, ugyanakkor nagyon fontos, hogy a gyülekezet is fel tudjon mutatni saját erőt. Ez nem csupán pénzügyi kérdés. Hiszen egy templom több, mint egy nagy beruházás. Isten ajándéka az a hely, ahol a Vele való találkozás igényével gyűlnek össze a Benne hívők. Nem mindegy tehát, hogy valóban szívügyünk-e a templom elkészülése, keressük-e ebben Isten akaratát, és megtesszük-e mindazt, ami rajtunk áll.

Ennek érdekében alapítványunk, a Budakeszi Evangélikus Templomépítésért Alapítvány, több fórumon adománygyűjtést szervez. Az alábbiakban olvashatják az erre vonatkozó felhívást.

Az adománygyűjtés híréről a helyi és a környező sajtóban megjelennek felhívásaink, valamint bemutatkozunk a december 1-i Budakeszi Jég és Fényfesztiválon is.

A Budakeszi Evangélikus Templomért Alapítvány honlapját ide kattintva érheti el.
Utoljára firssítve: 2019.06.10.